Basisschool de Bras

Intro

Zonnestraal is een christelijke basisschool met als hoofddoel een fijne en vertrouwde plek te zijn voor onze leerlingen. We hechten veel waarde aan sociale normen en waarden, aan elkaar respecteren en zelfstandig leren werken. We zijn ervan overtuigd dat ieder kind zijn eigen unieke sterke kanten heeft en zetten ons elke dag in om deze naar boven te halen. Zo creëren we een school waar we ons allemaal fijn voelen én gezamenlijk veel leren!

Over onze school

Zonnestraal staat in de wijk De Bras. De meeste kinderen die naar onze school komen, wonen in de wijk De Bras en de Waterbuurt.De groepen 1 t/m 6 zitten in ons hoofdgebouw en de groepen 7 en 8 in de dependance. De gebouwen zijn naast elkaar gelegen waardoor we de gastvrijheid en persoonlijke benadering kunnen garanderen. 

Identiteit

Onze school werkt vanuit de christelijke gedachte. Dit betekent dat wij elke dag starten met een dagopening. Dit kan een gesprek zijn over waarden & normen, een bijbelverhaal, of een lied. Hierbij staat respect voor elkaar voorop. In de hogere groepen komen ook andere geloven aan bod en worden de verschillen hiertussen besproken 

Lesprogramma

Wij zijn ervan overtuigd dat ieder kind zijn eigen talenten heeft. Daarom zetten wij ons dagelijks met veel energie en plezier in om uit ieder kind het maximale te halen, op zijn eigen niveau. Samen bereiden we uw kind voor op de wereld van morgen. En die is prachtig! 

Om ieder kind de kans te bieden het beste uit zichzelf te halen werken we met leerdoelen en persoonlijke kinddoelen. Aan het begin van iedere les vertelt de leerkracht wat de kinderen in de les gaan leren (leerdoel) en denken de kinderen na over hetgeen zij nog te leren hebben (kinddoel). Kinderen die de opdracht al begrijpen, kunnen direct aan de slag en worden uitgedaagd in de leerstof. We leren kinderen ook om zelfstandig een dagof weektaak uit te voeren, waarbij we het werk aanpassen aan het niveau en de behoeften van de kinderen. We leren hen dan vaardigheden aan als taakaanpak, plannen én zelfstandig een probleem oplossen.

Persoonlijk contact

Wij ontmoeten u graag! Neem contact op voor een persoonlijke rondleiding of maak kennis met ons tijdens één van onze andere activiteiten! Wij nodigen u van harte uit voor een persoonlijk gesprek en een rondleiding, zodat u een goed beeld krijgt of Zonnestraal past bij u en uw kind. U mag ons altijd bellen voor het maken van een afspraak, of vul het contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak te maken.