Samen
bereik je meer

Kennismaken

Alles over onze school

Lees alles over onze school: hoe ondersteunen wij uw kind met een leerlinggerichte aanpak? Hoe creëren we een fijne sfeer? Welke resultaten hebben we behaald?

Praktische informatie

Alles wat u wilt weten

Wanneer zijn de schoolvakanties en wat staat er dit jaar op de planning? Wat zijn de mogelijkheden voor tussen- en naschoolse opvang? We beantwoorden al uw vragen!

Contact

Wij horen graag van u!

Wilt u een kennismakingsgesprek aanvragen of informatiefolders downloaden? Ook vindt u hier alle contactgegevens van ons team en kunt u uw kind ziekmelden.

"Elke dag huppelend van en naar school… voor onze dochter is dat werkelijkheid door de warme en gemoedelijke sfeer op de Zonnestraal. Een enthousiast en betrokken team staat dagelijks klaar om er in de klas een leerzaam feestje van te maken."
Jeroen van den Akker
vader van een dochter in groep 3

Zelfbewustzijn

Kanjertraining

Ieder kind is uniek en maakt deel uit van een groep. Dit vraagt om sociale vaardigheden en aanpassingsvermogen. In de kanjertraining leren onze kinderen positief over zichzelf en de ander te denken. Leerkrachten leren kinderen om eerst zelf problemen op te lossen en bieden hen daarbij de nodige handreikingen.

Ontdekkend leren

Presenteren en onderzoekend leren

Wij geven onze kinderen de vaardigheden mee die ze nodig hebben voor de toekomst. ICT, wetenschap en technologie zijn belangrijke pijlers in ons onderwijs. We leren de kinderen kritisch en creatief te denken en door hen veel te laten presenteren ontwikkelen zij hun zelfbewustzijn en worden ze zelfverzekerd.

Duurzaam samen

Kindcentrum voor de wijk

Bijna alle kinderen van onze school komen uit de wijk Ypenburg. De school vervult dan ook een verbindende rol binnen de wijk: alle mensen komen er samen. Als kindcentrum, waarbij een peutergroep, kinderopvang en onderwijs samenkomen en naadloos op elkaar aansluiten, is deze rol nog completer.

Zonnestraal op Facebook

Mila (4) wil op Mars gaan wonen

En de juf mag ook mee, want op een Octantschool leert Mila alles over samenwerken en technologie. Ze groeit op tot een zelfbewust persoon die durft te kiezen, zodat ze niet op Mars maar in Madrid gaat wonen.

Zonnestraal is onderdeel van Octant

Octant telt negen christelijke basisscholen, waaronder een kindcentrum en een school voor speciaal basisonderwijs, verdeeld over tien locaties in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Den Haag. Octantscholen kenmerken zich door een onophoudelijk streven van groei. Groei naar kwaliteitsverbetering, waaraan wij dagelijks veel aandacht besteden. Onderdeel hiervan is onze academie waar wij leerkrachten en medewerkers trainen om nóg beter te worden in hun vak. Bij ons gaan onze medewerkers dus ook nog regelmatig naar school. Deze kwaliteitsverbetering realiseren wij ook door ons onderwijs constant aan te passen aan de moderne samenleving. Hierbij is veel aandacht voor wetenschap en technologie. Onze drie kernwaarden vormen de basis voor dit allemaal: 'zelfbewustzijn', 'ontdekkend leren' en 'duurzaam samen'.