Basisschool Zonnestraal Ypenburg

Bassischool Zonnestraal in Ypenburg is een christelijke basisschool midden in de wijk Ypenburg. Bij de Zonnestraal staat de ontwikkeling van uw kind centraal. Naast het gebruikelijke vakkenpakket bieden wij uw kind ook voldoende aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en krijgen de kinderen les in moderne, 21e eeuwse vaardigheden.

Op zoek naar een basisschool in Ypenburg?

De persoonlijke ontwikkeling op basisschool Zonnestraal in Ypenburg vindt plaatst door middel van onze ‘kanjertraining’. In de kanjertraining leren onze leerlingen om hun sociale vaardigheden te ontwikkelen. Dit doen wij door de kinderen aan te leren om positief over zichzelf en anderen te laten denken. Ook wordt er tijdens deze trainingen aangestuurd om de leerlingen eerst zelf te laten nadenken bij het oplossen van problemen. Zo wordt hun zelfbewustzijn op vroege leeftijd al gestimuleerd. 

Om onze leerlingen klaar te stomen voor de toekomst bieden wij vakken aan die relevant zijn in onze huidige maatschappij. Zo leren zij de beginselen van het programmeren, krijgen zij les in wetenschap en technologie. Ook het ontwikkelen van zelfvertrouwen wordt op bassischool Zonnestraal in Ypenburg gestimuleerd door de kinderen regelmatig te laten presenteren voor de klas. 

Basisschool Zonnestraal Ypenburg in Cijfers

Bij ons op school hebben wij 20 groepen en ongeveer 500 leerlingen. In iedere groep zitten er gemiddeld 25 leerlingen, waarmee wij mooi in de buurt komen van het landelijk gemiddelde.

Eens in de twee jaar onderzoeken wij op basisschool Zonnestraal in Ypenburg wat de leerlingen, ouders en leraren van de school vinden. Dit doen wij door ze een cijfer te laten geven op een aantal vragen. Het cijfer waar wij het meest trots op zijn is de 8,9 voor de aanpak tegen pesten. Bij ons op school proberen wij pesten namelijk zoveel mogelijk tegen te gaan en ieder kind een leuke schooltijd te bezorgen.

Op alle andere gebieden scoren wij hoger dan het landelijk gemiddelde. Dit is een gegeven waar wij hard ons best voor doen. Wij proberen dan ook altijd te streven naar een zo’n goed mogelijke sfeer bij ons op school. Wij vinden het belangrijk dat uw kind zich bij ons thuis voelt op basisschool Zonnestraal in Ypenburg en dat u uw kind met een gerust hart bij ons kunt onderbrengen.

Heeft u interesse in al onze rapport cijfers? Deze kunt u inzien op onze School in cijfers pagina.

Meer weten over Basisschool Zonnestraal?

Hebben wij uw belangstelling kunnen wekken of heeft u meer vragen naar aanleiding van dit artikel? Dan kunt u contact met ons opnemen. Of download de schoolgids. Hierin staat uitgebreide informatie over wat onze school voor u en uw kind kan betekenen.