Ontdekkend leren bij Zonnestraal Ypenburg

Ontdekkend leren bij Zonnestraal Ypenburg

Kindcentrum Zonnestraal is een christelijke basisschool midden in de wijk Ypenburg. Wij bieden onderwijs met aandacht voor de pijlers EDI, ons Xperio ontdekblab, ontdekkend leren en thematisch werken. . Leerlingen worden hierin vrij gelaten om vooral ontdekkend en onderzoekend te leren binnen de thema’s en met passende begeleiding van de leerkracht.

Onderwijsmethoden op Zonnestraal Ypenburg

Bij ons onderwijs komt het gebruik van de EDI les methode (voordoen, samen doen, zelfstandig doen) samen met ons XperiO ontdeklab, waarbij kinderen 21e eeuwse vaardigheden leren door samen te onderzoeken en ontdekken. Dit houdt in dat kinderen leren programmeren en zich verdiepen in wetenschap en technologie binnen de vooraf afgestemde thema’s.

Lessen

Bij Kindcentrum Zonnestraal wordt effectief les gegeven met een grote betrokkenheid, succeservaringen en met betere leerprestaties. Deze manier van lesgeven wordt EDI genoemd en staat voor Expliciete Directe Instructie. Bij EDI wordt de leerstof succesvol aangeleerd aan alle leerlingen en wordt een duidelijk lesdoel omschreven, zodat zij actief betrokken zijn bij wat ze gaan leren. In de lessen wordt tevens thematisch gewerkt en wij bieden onze leerlingen de mogelijkheid om zelfstandig te leren werken dankzij de XperiO Ontdeklabs. Hierbij is extra begeleiding altijd mogelijk als uw kind dit nodig heeft. Er wordt altijd gekeken naar wat het beste bij uw kind past.