Scholen Den Haag

Intro

Zonnestraal is een christelijke basisschool waar veel waarde wordt gehecht aan sociale normen en waarden, het respecteren van elkaar en zelfstandig leren werken. Wij zetten ons elke dag in om de unieke, sterke kanten van elk kind naar boven te halen. Door de jaren heen hebben we een school gecreëerd waar we ons allemaal fijn voelen en gezamenlijk veel leren! 

Over onze school

De basisschool speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van uw kind. Deze acht jaar vormen een belangrijk deel van een kinderleven. Hierin vertrouwt u uw kind toe aan de door u gekozen basisschool: een christelijke school met een fijne sfeer en leeromgeving die passen bij u en uw kind.

Zonnestraal is een prettige en veilige leeromgeving voor iedereen. Dit is de basis.Wij vinden het belangrijk dat ieder kind zichzelf kan zijn en nieuwe vaardigheden kunnen leren die zij later in de maatschappij toe kunnen passen. Zonnestraal is het middelpunt van de wijk Ypenburg. Naast de standaard vakken als leren lezen, schrijven en rekenen is er op school veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en 21e eeuwse vaardigheden. We passen ons onderwijs aan op de leerbehoefte van ieder kind en zorgen ervoor dat ieder kind klaar is voor de toekomst. En die is prachtig! Vraag nu een kennismakingsgesprek aan! 

Het lesprogramma

Wij zetten ons dagelijks met veel energie en plezier in om uit ieder kind het maximale te halen, op zijn eigen niveau, want ieder kind heeft talent. Samen bereiden we uw kind voor op de wereld van morgen. Voor elk vak werken de leerlingen op hun eigen niveau aan het behalen van de lesdoelen. Zo geven wij de kinderen die weinig instructie nodig hebben extra uitdaging door middel van extra werk op een hoger niveau, of een passend aanbod buiten de groep bij de Grote Denkers. Ook staan bij ons de regels van de kanjertraining centraal. Deze regels vormen de basis van ons eigen handelen: vertrouwen, helpen, samenwerken, plezier hebben en meedoen met elkaar. 

Persoonlijk contact

Wij snappen dat u de sfeer op onze school zelf wilt ervaren! Voor een fijne schooltijd is een prettige sfeer op school net zo belangrijk als de kwaliteit van het onderwijs. Wij nodigen u daarom van harte uit voor een persoonlijk gesprek en een rondleiding, zodat u een goed beeld krijgt of Zonnestraal past bij u en uw kind. U mag ons altijd bellen voor het maken van een afspraak, of vul het contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak te maken.

Elke dag huppelend van en naar school… voor onze dochter is dat werkelijkheid door de warme en gemoedelijke sfeer op de Zonnestraal. Een enthousiast en betrokken team staat dagelijks klaar om er in de klas een leerzaam feestje van te maken
Jeroen van den Akker
vader van een dochter in groep 3